Gelinim Mutfakta Gaziantep Vişne Kebabı Tarifi 10 Ekim Cuma || Gaziantep Vişne Kebabı Nasıl Yapılır?
Gaziantep yöresine has Vişne Kebabı tarifi geldi. 10 Ekim Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti Gaziantep Vişne Kebabı yapılmaya başladı. Gelinler leziz tarifi en iyi şekilde yapıp çeyrek altını kapmaya çalıştı. Peki, Gaziantep Vişne Kebabı nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Türk mutfağının en zengin lezzetlerine ev sahipliği yapan Gaziantep'e has lezzetin tarifi geldi. 10 Ekim Cuma günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında Gaziantep Vişne Kebabı günün lezzeti oldu. Hafta finalinde günün leziz tarifini yapan gelinler altınları kazanmaya çalıştı. 10 Ekim Cuma günü Gaziantep Vişne Kebabı yapılan fenomen yapımda merak edilen tarif geldi. Peki, Gaziantep Vişne Kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Gaziantep Vişne Kebabı tarifi..
Gelinim Mutfakta Gaziantep Vişne Kebabı Tarifi 10 Ekim Cuma
Malzemeler
Köfte Harcı İçin:
- 500 gram kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer Kısım İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 450 gram dondurulmuş vişne
- 1 demet ıspanak
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-3 dilim kızartılmış pide
Gelinim Mutfakta Gaziantep Vişne Kebabı Nasıl Yapılır?
zırlayın: Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcını 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Köfteleri Kızartın: Yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Dinlenen kıymadan vişne büyüklüğünde köfteler yapın ve tepsiyi ocağa koyarak köfteleri ağır ağır kızartın.
Sosu Hazırlayın: Köfteler piştikten sonra tepsiye salçaları, nar ekşisini, vişneyi ve vişne suyunu ekleyin. Beş dakika daha pişirip tepsinin altını kapatın.
Son Dokunuşlar: Kuzukulağı, nane ve lavaşı ekleyip harmanlayın. Az yağda kızarttığınız çam fıstıklarıyla süsleyerek servis yapın.