Gelinim Mutfakta Gaziantep Süzek Yapması Tarifi 7 Ekim Salı | Gaziantep Süzek Yapması Nasıl Yapılır?

Aslı Hünel'in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün mücadelesi başladı. 7 Ekim Salı günü gelinleri tezgah başına geçiren Gaziantep Süzek Yapması tarifi verildi. Peki, Gaziantep Süzek Yapması nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Gaziantep Süzek Yapması tarifi.

Her gün Kanal D ekranında yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında gözler günün tarifine çevrildi. Gaziantep Süzek Yapması tarifiyle yeni güne başlanan fenomen yapımda 7 Ekim Salı günü yemeği yapıldı. Ekran karşısına geçen izleyiciler Gaziantep Süzek Yapması nasıl yapılır sorusuna yanıt aradı. Peki, Gaziantep Süzek Yapması nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Gaziantep Süzek Yapması tarifi..

Gelinim Mutfakta Gaziantep Süzek Yapması Tarifi 7 Ekim Salı

Malzemeler

- 250 gram dana kıyma

- 2 su bardağı pilavlık bulgur

- 1 adet soğan

- 6 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1,5 çay kaşığı tuz

- 1,5 çay kaşığı karabiber

- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Gaziantep Süzek Yapması Nasıl Yapılır?

7 Ekim Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Gaziantep Süzek Yapması tarifi için bir tepsiye tüm malzemeleri ekleyip köfte hamurunu güzelce yoğurun. Tencereye suyu alıp kaynatın. Köfte hamurundan orta büyüklükte parçalar koparıp şekil verin. Hazırladığınız köfteleri orta ateşte kaynayan tenceredeki süzgecin içine dizin. Köfte hamuru bitene kadar tekrar edin. Piştikten sonra sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Gaziantep Süzek Yapması Gelinim Mutfakta
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber