Gelinim Mutfakta Eskişehir Yufkalı Büryan Tarifi 1 Aralık 2025 | Yufkalı Büryan Nasıl Yapılır?

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Eskişehir Yufkalı Büryan oldu. 1 Aralık Pazartesi günü yapılan Eskişehir Yufkalı Büryan tarifi için malzemeler sıralandı.

Kanal D ekranında gündüz kuşağı yapımları arasında yer alan Gelinim Mutfakta programı yeni haftaya başlangıç yaptı. 1 Aralık Pazartesi günü Aslı Hünel'in sunumuyla ekrandaki yerini alan fenomen gelin kayınvalide yarışmasında günün yemeği Eskişehir Yufkalı Büryan oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı yufka, tavuk ve pilav karışımlı Yufkalı Büryan yemeğinde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Eskişehir Yufkalı Büryan yemeği için gerekli malzemeler ve yapılışı..

Gelinim Mutfakta Eskişehir Yufkalı Büryan Tarifi 1 Aralık 2025

Malzemeler

Hamuru İçin;

- 1 adet yumurta

- 2 çorba kaşığı yoğurt

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 2 su bardağı un

İç Pilavı İçin;

- 1 adet piliç

- 2 su bardağı pirinç

- 1 havuç

- İsteğe göre badem

- Dilediğiniz kadar kuşüzümü

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 çay kaşığı yenibahar

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 adet kuru soğan

- 2 çay kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı

Eskişehir Yufkalı Büryan Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta’da yapılan Eskişehir Yufkalı Büryan için önce hamur malzemelerini karıştırın. Yumuşak bir hamur yaptıktan sonra 8 parçaya bölün. Tavuğu iri parçalar halinde ayırdıktan sonra iç pilava geçin. Bademi kızarttıktan sonra içine kuru soğanı ilave edin. Haşlanmış pirinç ekleyip tavuk suyunu koyun. Karışıma dilediğiniz kadar Baharat, badem ve pilici ekleyip hamurları tek tek açın. Aralarını güzelce yağladığınız hamurları tepsiye dizip ortasına iç harçtan koyun. Diğer yufkaları üst üste koyup kenarlarını güzelce kapatın. Üzerini yağlayıp arkalı önlü pişirdiğiniz yufkalı büryan yemeye hazır. Deneyenlere afiyetler olsun.

Gelinim Mutfakta Eskişehir Yufkalı Büryan
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber