Gelinim Mutfakta Denizli Süller Pidesi Tarifi 15 Ekim 2025 | Denizli Süller Pidesi Nasıl Yapılır?
Kanal D'de her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün lezzeti belli oldu. 15 Ekim Çarşamba günü Denizli Süller Pidesi yapan gelinler arasında birinciyi belirleyecek günün yıldız yemeği Denizli mutfağına has Süller Pidesi oldu. İşte leziz tarif..
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni güne giriş yapıldı. Kanal D ekranında yayına giren fenomen yapımda günün yıldız tarifi verildi. 15 Ekim Çarşamba günü ekran karşısına geçen izleyiciler günün yıldız yemeği Denizli Süller Pidesi inceliklerini mercek altına aldı. Denizli mutfağına has Süller Pidesi nasıl yapılır merak eden izleyiciler için günün yemeğinin ince detaylarını sıraladık. İşte Gelinim Mutfakta Denizli Süller Pidesi tarifi..
Gelinim Mutfakta Denizli Süller Pidesi Tarifi 15 Ekim Çarşamba
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı tahin
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
İçi İçin:
- 1 çay bardağı tahin
- 500 gram Kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar
- 1 adet domates
- 2 adet doğranmış biber
- 1 bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Denizli Süller Pidesi Nasıl Yapılır?
Milyonlarca izleyicinin takibe aldığı Gelinim Mutfakta Denizli Süller Pidesi tarifi için önce içini hazırlayın. Tüm malzemeleri birleştirip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurları dinlendirip 8 eşit parçaya bölün. Oklava veya merdaneyle hamurları açabildiğiniz kadar uzun açın. Hamurun üzerine tahin ve şekeri gezdirin. Üzerine iç harcı ve kaşarı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12-15 dakika pişirin. Kenarlarını yağlayıp servis tabağına alın. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..