Gelinim Mutfakta Damat Paçası Böreği Tarifi 6 Mayıs Salı: Damat Paçası Böreği Nasıl Yapılır?

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta haftanın ikinci gününe başladı. 6 Mayıs Salı günü Damat Paçası Böreği yapan gelinler çeyrek altın yarışına devam etti. Günün yıldız yemeği sizler için derlendi. İşte Gelinim Mutfakta'da yapılan Damat Paçası Böreği tarifi..

Damat paçası böreği nasıl yapılır?

Aslı Hünel'in her gün 4 geline çeyrek altın dağıttığı yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci yarışı başladı. 6 Mayıs Salı gününe özel yemek hazırlığı yapan gelinlerin ödevi Damat Paçası Böreği oldu. Çeyrek altına giden yolun Damat Paçası Böreği'nden geçtiği sevilen programda hem ihtiyacınız olan malzemeler hem der malzemeleri nasıl birleştireceğiniz sizler için derlendi. Peki, Damat Paçası Böreği nasıl yapılır? İşte 6 Mayıs Salı günü Gelinim Mutfakta'da yapılan Damat Paçası Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA DAMAT PAÇASI BÖREĞİ TARİFİ

4 adet tavuğun budu

2 litre su

1 adet defne yaprağı

3 adet yufka

9 yemek kaşığı sıvı yağ

Dilediğiniz baharatlar

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı yoğurt

3-4 su bardağı tavuk suyu

1 adet yumurta

4-5 diş sarımsak

3-4 yemek kaşığı sirke

Dilediğiniz kadar baharat

DAMAT PAÇASI BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Damat Paçası Böreği için önce tavukları 2 litre suyun içinde haşlayın. İçerisine defne yaprağı ve karabiber eklemeyi unutmayın. Haşlanan tavukları didikleyip fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsiyi yağlayıp içine yufkaları teker teker yağlayarak dizin. Yağlanmış yufkaları büyük parçalar haline getirip tepsiye yerleştirin. Hazır olan tepsiyi fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Sosu için tereyağı, sıvı yağ ve unu kavurup içine yumurta ve yoğurt ekleyin. Kaynadıktan sonra 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyin. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra sirke ve sarımsak ekleyin. Dilediğiniz kadar baharat ilave ettiğiniz damat paçası böreğiniz hazır. Servis tabağına aldığınız damat paçası böreğinin üzerine önce yoğurtlu karışımı ardından en üstüne tereyağlı kırmızı biberli sosu gezdirerek sıcak tüketin. Herkese afiyetler olsun..

Gelinim Mutfakta Damat Paçası Böreği Yemek Tarifi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber