Gelinim Mutfakta Çerkez Fıççın Böreği Tarifi (23 Ekim 2025) | Çerkez Fıççın Böreği Nasıl Yapılır?

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü lezzeti Çerkez Fıççın Böreği oldu. Aslı Hünel hem gelinler hem de ekran başındaki izleyiciler için günün tarifi Fıççın Böreği inceliklerini sıraladı. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Çerkez Fıççın Böreği tarifi..

Kanal D gündüz kuşağının en çok izlenen programlarından olan yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü lezzeti Çerkez Fıççın Böreği oldu. Aslı Hünel hem gelinler hem de ekran başındaki izleyiciler için günün tarifi Fıççın Böreği inceliklerini sıraladı. İşte merak edenler için 23 Ekim Perşembe gününe konuk olan Gelinim Mutfakta Çerkez Fıççın Böreği tarifi..

Gelinim Mutfakta Çerkez Fıççın Böreği Tarifi 23 Ekim 2025

Malzemeler

- 1 su bardağı süt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Yarım paket yaş maya

- Aldığı kadar un

İç Malzeme;

- 250 gram dana kıyma

- 1 adet kuru soğan

- 2 adet domates

- 1 çay kaşığı karabiber

- Yarım tatlı kaşığı tuz

- 2 diş sarımsak

Üzeri İçin:

- 1 yumurtanın sarısı

Çerkez Fıççın Böreği Nasıl Yapılır?

Çerkezlere özel Fıççın Böreği için tavaya sıvı yağı alıp üzerine doğranmış soğanları ekleyin. Karabiber ve kıymayı ekleyip kavurun. Sarımsağı rendeleyip karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp ilave edin. Hamuru için sütü ılıtıp şeker ve mayayla karıştırın. Tuz ve yağı ekleyip ardından yavaş yavaş unu ilave edin. Yumuşak olan hamuru 2 parçaya bölüp tepsinin boyunda ölçün. Hamuru güzelce açıp tepsiye yerleştirin. Ardından iç harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. İkinci hamuru açıp diğerinin üzerine kapatın. Tam ortasını yuvarlak şekilde delik açıp kenarlarını kıvırın. Yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi olana dek pişirin. Böreği üçgen şeklinde kesip istediğiniz şekilde servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun.

Çerkez Fıççın Böreği Gelinim Mutfakta
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber