Gelinim Mutfakta Ankara Aspava Dürümü Tarifi 24 Kasım 2025 | Aspava Dürümü Nasıl Yapılır?

Yepyeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta yarışmacıları haftanın ilk günü Ankara Aspava Dürümü için tezgah başına geçti. 24 Kasım Pazartesi günü gelinlerin ödevi Ankara Aspava Dürümü oldu.

Yepyeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta yarışmacıları haftanın ilk günü Ankara Aspava Dürümü için tezgah başına geçti. 24 Kasım Pazartesi günü gelinlerin ödevi Ankara Aspava Dürümü oldu.

Gelinim Mutfakta Ankara Aspava Dürümü Tarifi 24 Kasım 2025

Dürümü İçin;

- 500 gram dana eti

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 kaşık tereyağı

- 2-3 adet lavaş

- Yetecek kadar kaşar rendesi

- 1 küçük soğan

Sosu İçin;

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- Yarım çay bardağı su

- 3 küp şeker

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı pul biber

Aspava Dürümü Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Aspava Dürümü için önce dana etini ince ince kesip yumuşayana kadar pişirin. Yağ ekledikten sonra kavurun. Salça ve suyu ekleyip baharatları koyun. Lavaşları uzunlamasına kesip içine önce etleri ardından da sosunu gezdirin. Kaşar rendesini ekleyip dürüm yapmaya başlayın. Dileğe göre içerisinde kıvırcık, domates ya da turşu biber ekleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..

Ankara Aspava Dürümü
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber