Çıtır Çıtır Kat Kat Börek Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Kat Kat Börek Tarifi 22 Mayıs

7. sezonunda izleyiciyle buluşmaya devam eden Gelinim Mutfakta 1629. bölüm başladı. 22 Mayıs Perşembe günü yapılan Çıtır Çıtır Kat Kat Börek için malzemeler hazırsa tarife geçiyoruz. İşte herkesin çok seveceği Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Kat Kat Börek tarifi..

Çıtır Çıtır Kat Kat Börek nasıl yapılır?

Haftanın 5 günü yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında 7. sezon bölümleri ekrana gelmeye devam ediyor Milyonlarda izleyicinin severek takip ettiği programda 1629. bölüm yıldızı Çıtır Çıtır Kat Kat Börek oluyor. 4 gelinin 22 Mayıs Perşembe günü en iyi şekilde yapması gereken Çıtır Çıtır Kat Kat Börek tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar haberimizde yer alıyor. Peki, Çıtır Çıtır Kat Kat Börek nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da yapılan evde kolaylıkla deneyebileceğiniz Çıtır Çıtır Kat Kat Börek tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ÇITIR ÇITIR KAT KAT BÖREK TARİFİ

Malzemeler

- 5 adet yufka

Yufkaların Arası İçin:

- 200 ml sıvı krema

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı maden suyu

İç Harcı İçin;

- Beyaz peynir

Sosu İçin;

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı su

ÇITIR ÇITIR KAT KAT BÖREK NASIL YAPILIR?

Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle iştah kabartan Çıtır Çıtır Kat Kat Börek için önce hamuru hazırlayın. Bunun için bir kaba krema, sıvı yağ ve maden suyunu alıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serip sosu her yerine güzelce sürün. Bir sonraki yufkayı üzerine koyup tekrar sos sürün. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp en son kata sos sürmeyin. Beşinci yufkayı önce 4 parçaya ardından her bir parçayı eşit şekilde 6 parçaya bölün. Peyniri üçgen olan yufkaların uç kısmına koyup rulo şeklinde sarın. Böreklerin ucunu su ve yağ karışımına batırıp tepsiye alın. Isınmış 180 derecedeki fırında 40 dakika pişen Çıtır Çıtır Kat Kat Börekleriniz hazır. Deneyen herkese şimdiden afiyetler olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber