Gelinim Mutfakta Kayseri Tandır Böreği Tarifi 4 Aralık 2025 | Tandır Böreği Nasıl Yapılır?

4 Aralık 2025 Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Kayseri Tandır Böreği oldu. Aslı Hünel yarışmacılara Kayseri Tandır Böreği ödevini verdi. İşte Kayseri Tandır Böreği tarifi..

Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün gözdesi Kayseri Tandır Böreği oldu. 4 Aralık 2025 Perşembe günü yayın hayatına devam eden fenomen yapımda gelinlerin ödevi Kayseri Tandır Böreği için kollar sıvandı. Kayseri yöresine has Tandır Böreği yapmak isteyen gelinler günün tarifini uygulamak için kolları sıvadı. Peki, Tandır Böreği nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kayseri Tandır Böreği tarifi..

Gelinim Mutfakta Kayseri Tandır Böreği Tarifi 4 Aralık 2025

Malzemeler

- 5 su bardağı un

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 1 fincan sıvı yağ

- 1 çorba kaşığı yoğurt

- 1 çay kaşığı maya

- 300 gram kıyma

- 2 adet soğan

- Yarım su bardağı sıvı yağ

Arasına;

- 200 gram margarin

- 4 çorba; kaşığı tahin

- 1 yumurtanın sarısı

- Susam

Kayseri Tandır Böreği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Kayseri Tandır Böreği için önce kuru soğanı kavurup iç harcını hazırlayın. Kıymayı ekleyip dilediğiniz baharatları koyun. Böreğin hamuru için kaba un, su ve mayayı koyun. Ardından süt, su, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Margarinin içine tahini ekleyip hamuru bezelere ayırın. İlk bezenin üzerine tahinli yağ karışımından gezdirin. Hazır olan bezelerin üzerine kıymalı harcı gezdirin. Yumurta sarısını üzerine sürdükten sonra çörek otu ve susam serpin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kayseri Tandır Böreği Gelinim Mutfakta
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber