Gelinim Mutfakta Bursa Kestaneli Sarma Tarifi 5 Aralık 2025 | Kestaneli Sarma Nasıl Yapılır?
Haftanın son yemeğiyle izleyicinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün gözdesi Bursa Kestaneli Sarma oldu. 5 Aralık Cuma günü gelinlerin ödevi Bursa Kestaneli Sarma için püf noktalar sıralandı.
Her hafta bir gelinin 10 altın bileziği kollarına geçirdiği Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın son yemeği Bursa Kestaneli Sarma oldu. Bursa yöresine has Kestaneli Sarma yapmak için tezgah başına geçen gelinler kolları sıvadı. 5 Aralık Cuma günü haftanın kazananını belirleyecek son yemek olan Kestaneli Sarma için dikkat edilmesi gereke püf noktalar sıralandı. Peki, Kestaneli Sarma nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Bursa Kestaneli Sarma tarifi..
Gelinim Mutfakta Bursa Kestaneli Sarma Tarifi 5 Aralık 2025
Malzemeler
1 adet lahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 avuç kuş üzümü
1 çay kaşığı şeker
15 adet kestane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Bursa Kestaneli Sarma Nasıl Yapılır?
Bursa yöresine has lezzet Kestaneli Sarma için önce lahana yapraklarını tek tek haşlayın. İçi için bir kaba pirinç, kuru soğan, tüm baharatlar, salça ve kuş üzümünü koyup güzelce karıştırın.Kestaneleri güzelce haşladıktan sonra içe ekleyin. Lahanaları sardıktan sonra tencerenin altına çok az zeytinyağı koyduktan sonra sıkı bir şekilde dizin. Üzerine limon suyu, çok az nar ekşisi ve alacağı kadar suyu koyup güzelce pişirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..