70 yıllık tarihi lezzet! “170 yıl daha devam etsin isterim”

68 yıllık tarihi olan Köfteci Cömert’in işletmecisi Bülent Demirboğa, lezzet mirasını aynı kaliteyle sürdürüyor. Markasının 170 yıl daha devam etmesini istediğini ifade eden Demirboğa kendisinden sonraki kuşağa aktarmanın zor olduğunu ifade etti

İzmit’te 68 yıldır hizmet veren Köfteci Cömert’in işletmecisi Bülent Demirboğa, baba mesleği olan köftecilik işini yıllardır aynı lezzetle sürdürüyor. Yarım asırdan fazla süredir çalıştıkları işyerinin tarihini Nokta TV’ye anlatan Demirboğa, Köfteci Cömert’in serüvenini tüm samimiyetiyle paylaştı. Babadan gelen mesleği yeni kuşağa aktaramayacağını dile getiren Demirboğa, “70 yıldır bu işi yapıyoruz. Bir 70 yıl daha, hatta 170 yıl daha devam etmesini isterim” dedi.

“BİR DAHA DÜNYAYA GELSEM BİR DAHA KÖFTECİ OLURDUM”

Mesleğe 1975 yılında başladığını belirten Demirboğa, babasının 1957’de kurduğu işyerini abisiyle birlikte yıllardır aynı çizgide sürdürdüklerini anlattı. “1975 yılında okul hayatımla birlikte başladım. Gündüz dükkanda, akşam sanat okuluna giderken bu işe girdim. Takribi 50 yıldır abimle birlikte işletiyoruz. Abim benden ayrı olmakla beraber biriz, bütünüz. Çeşitli yerlerde şubelerimizi açtık. Sadece köfte ve piyaz üzerine hizmet veriyoruz. Kebap yapmıyoruz, bunlar bizim işimiz değil” diyerek Köfteci Cömert’in özünü koruduklarını vurguladı.

“50 YIL SONRA ÇOCUKLARLA NOSTALJİ”

Yıllar içinde dükkana gelen müşterilerden ilginç anılar biriktirdiklerini de anlatan Demirboğa, “50 yıl önce sanat okulunda okuyan bir dostum vardı. O zaman dükkana gelmişti. 50 yıl sonra Hereke’den çocuklarını alıp nostalji yapmak için tekrar geldi. Bunun gibi yüzlerce kişi var. Çok sayıda kişiye hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz” diyerek mesleğin kendisine kazandırdığı vefalı müşterileri hatırlattı.

“MİRAS ZOR GEÇECEK”

Kocaeli’nin yemek sektörü üzerine değerlendirmelerde bulunan Demirboğa, sektörün yıllar içinde önemli değişimler yaşadığını belirtti. “Zincir mağazalar, hamburgerler... Ama biz yine de memnunuz. Bu tür yerlerin yaşatılması lazım, biz bunu yaşatamadık. İki oğlum buz pateni sporunda en üst seviyede oldukları için onlara babadan gelen miras zor geçecek gibi” diyerek mesleğin aile içinde devam etmesinin zorluklarını anlattı.

“BEN KABULLENİYORUM TOPLUM DA KABULLENİYOR”

Yeme-içme sektörünün en iyi dönemlerinden birini yaşadığını ifade eden Demirboğa, “Esnaflık en güzel döneminde. Bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. İnsanlar istedikleri ürünü, istedikleri zaman, istediği fiyata yiyebiliyorlar. 50 yıldır köftecilik yapıyorum. Bunu kabullenebiliyorsam, toplum da kabul edebiliyor” diyerek sektörün ekonomik durumuna dair görüşlerini paylaştı.

İYİ KÖFTENİN SIRRI: KALİTELİ ET

Köfteci Cömert’in köftelerindeki farkı anlatan Demirboğa, kaliteye verdikleri önemin altını çizdi. Demirboğa, “Tamamen ete dayanıyor. İçine baharat, soğan ve ekmek koyuyoruz. Her şeyden önce sırf kaburgadan yapıyoruz. Hile hurda yok. Daha kaliteli et olursa, daha lezzetli oluyor. İyi köftenin sırrı iyi ete dayanır” diyerek yıllardır değişmeyen prensiplerini aktardı.

“BENİM KÖFTEMLE BÜYÜYEN İNSANLAR VAR”

Beslenme alışkanlıklarının nasıl değiştiğine de değinen Demirboğa, “Eskiden yemek yiyebileceğiniz az sayıda yer vardı, şimdi yüzlerce seçenek var. Köfteyi seven bir kesim var, bir kesim de fast food seviyor. Benim köftemi yiyip, köftemle büyüyen insanlar var” diyerek nesiller boyunca süregelen bir lezzet mirasına vurgu yaptı.

“170 YIL DAHA İSTERİM”

Bülent Demirboğa, Köfteci Cömert’in geleceği hakkında, “Markanın devam etmesi için çabalıyorum. 70 yıldır ilgi ve itibar gördüysek, bir 70 yıl daha, hatta 170 yıl daha devam etmesini isterim” diyerek bu tarihi lezzetin nesiller boyunca yaşamasını istediğini ifade etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber